Gebruik compressor Miramar

Gebruiksaanwijzing

 1. Controleer wanneer je met INT-aansluiting gaat vullen of deze goed op de DIN gedraaid is. De DIN-aansluiting draai je gewoon los van de INT. Sluit nu je fles aan.

 1. Controleer of alle afsluiters dicht staan en de Noodknop eruit is. (¼ slag naar rechts, pijl)

 1. Beweeg de hendel in de kast in de vulstand en draai nu langzaam je flessenkraan open (even luisteren naar een evt. lekkage)

 1. Houd de vulpas voor de kaartlezer totdat je een piepje hoort en druk op de groene knop. Het duurt eventjes voordat de compressor start, je kunt dit duidelijk horen.

 1. Indien de compressor niet start of gelijk weer afslaat, draai dan de fles dicht en ontlucht de vulleiding (*1 uitleg z.o.z.) en probeer daarna opnieuw te starten. Lukt het niet? Ga verder met punt 8.

 1. De compressor slaat automatisch af bij ca. 250 bar, de werkelijke druk is na afkoeling ca. 230 bar afhankelijk van de flesinhoud en de buitentemperatuur.

 1. Wanneer de compressor gestopt is draai dan je flessenkranen dicht en beweeg vervolgens de hendel naar de ontluchtstand. Koppel nu je fles af. Breng vervolgens het beschermballetje weer aan op INT. Of draai de DIN aansluiting weer op de INT-beugel met balletje.

 1. Wanneer de compressor afslaat voor het bereiken van de maximale druk, is waarschijnlijk een beveiliging in werking getreden. Start dan niet opnieuw!!!

 1. Bij een calamiteit druk je zo snel mogelijk op een veilige manier op de rode noodstopknop ( rode paddenstoel ). De compressor stopt en je kunt alles veilig afkoppelen.

 1. Hang het bordje ‘STUK’ over de afsluiters en bel: Fred 0595-551735 of JÜRGEN 06-30459990

 1. Blijf bij het vulstation zolang de compressor draait en je fles gevuld wordt. Want je kunt dan sneller ingrijpen bij een calamiteit!

 1. Sluit de vulkast weer af en laat geen rommel achter! We zijn hier te gast.

De kranen moeten in de vulstand achter gelaten worden, want dan is de opening met de buitenlucht afgesloten en kan geen vocht in de slangen terecht komen.

*1 Ontluchten vulleiding:

– De fleskraan dicht.

– Vulafsluiter in de kast langzaam op de ontluchtstand zetten tot zo’n 130 bar.

– Zet de vulafsluiter in de vulstand en open je fleskraan.

Kranen in de vulstand

Kranen in de ontluchtstand

Links vullen / rechts ontluchten

De kranen moeten in de vulstand achter gelaten worden want dan is de opening met de buitenlucht afgesloten en kan geen vocht in de slangen terecht komen.

Facebook
Twitter

Geef een reactie