Zeelandweekend 7 – 9 oktober 2022

Zeelandweekend 7 – 9 oktober 2022

Mijn Zeeland ervaring, duiken, eten en slapen

In 2019 heb ik mijn Open Water brevet ( Padi) gehaald op het prachtige eiland Curaçao. In 2020 haalde ik mijn Advanced Open Water en daarop aansluitend mijn Rescue Dive brevet. Alles op Curacao, helder water, zicht 18 – 20 m. Water temperatuur rond 26 graden. Via mijn duikvereniging heb ik een specialiteit Nacht duiken gehaald. Met dit als achtergrond kwam ik weer naar Nederland. Oei, duiken in een plas of meer? Ik had mijn twijfels.

Toen kwam de mogelijkheid om in Zeeland te gaan duiken met een kleine groep. Daarvan waren 3 heel ervaren duikers, gelukkig! Ik vond het gewoon eng. Koud water, minder zicht, in een natpak met een cap en handschoenen! Heel wat anders dan mijn ervaringen op een tropisch eiland. Vrijdag middag was ons eerste duik. Duidelijke uitleg, afspraken over buddy’s en dubbel check of we er klaar voor zijn. ’t Koepeltje is een prachtige duikstek. ‘s Avonds gezellig eten in een pizzeria.

Zaterdag drie duiken gemaakt waarvan de laatste een schemer duik. Echt geweldig. Vroeg op, ontbijten en het water in. We konden er niet genoeg van krijgen. Tussendoor culinair genieten van een heerlijke pasta gerecht met dank aan chef Rafael. Napraten, de duiken in detail bespreken en herbeleven en logboeken invullen. Zondag met zijn alle opruimen, uitchecken en je raad het al, het water in!

Zo kwam voor mij een eind aan een bijzondere ervaring. Wat heb ik genoten van wat het onderwaterwereld van Zeeland te bieden hebt. Zeeland weekend, een aanrader!

Groet, tot volgend jaar.

Annalize

Vorige slide
Volgende slide
Facebook
Twitter

Geef een reactie